Muisstil in de fluistertuin, podiumbeest in het groene theater. De tuin biedt elke dag weer ruimte aan jouw echte natuur! 

In de tuin kun je vrijuit je gang gaan! Heerlijk met elkaar een potje voetballen op het speelveld bijvoorbeeld. Of ga klimmen & klauteren op de speelheuvel. Roetsj van de kabelbaan af, bouw een hut, ravot op het grote waterkussen, of maak een heksensoep in de modderkeuken. Alles kan!

Water-modder-speeltuin

Lees eens (onze blog) over de kracht van het buiten spelen!

De kas

De kas op ons terrein geeft die collega's van het groenbeheer een plek om te telen en onderzoek te doen. Het team groenbeheer is op verschillende plekken bezig met bokashi of vaste planten die nog niet eerder zijn toegepast. Jorn, Jos en Joël zijn aan het experimenteren hoe we tegelijk het onderhoud kunnen beperken en biodiversiteit kunnen bevorderen. Met ondersteuning van landschapsarchitect Jos Willemsen halen we veel inspiratie uit de permacultuur.

Groenvisie!

De stip op de horizon is dat Ons Buiten een echte voedselbos wordt, waar elke plek uniek is en alles met elkaar samenwerkt. Het bossysteem zelf maakt dat er nutriënten en mineralen voor planten opneembaar worden gemaakt. Lees hier hoe we deze droom stap voor stap waar gaan maken. 

Dierlijke collega’s 

Dromen waar maken lukt in ons geval in een team beter dan alleen. Daarom behoren de kippen en minivarkens Max & Ruby ook tot onze collega’s. De dieren worden bewust verplaatst zodat hun mest de bodem tijdelijk verstoort, verrijkt en verbetert. De bijen van imker Miranda dragen door bestuiving bij aan biodiversiteit en een goede oogst. Tijdens de aanleg van de muren in de tuin hebben we tussen de hergebruikte tegels veel plekken voor solitaire bijen gecreëerd. 

Tuinterras

Vanaf het seizoen 2020 is het tuinterras van DE HUYSKAMER overdekt, zodat je ten alle tijden droog kan zitten. Op het terras vind je loungesets waar je je heerlijk kunt ontspannen. Bestel je een verse muntthee, dan worden de blaadjes voor je uit de tuin geplukt. Kom je in het juiste seizoen langs dan kun je gebruik maken van onze maak je gebruik van onze 'eetbare planten’-kaart  en proef je misschien voor het eerst in je leven en bloesem van een daglelie of een blad van een linde. 

De focus in de tuin ligt op jouw creativiteit en behoefte. Waar heb jij zin in vandaag?