De gezamelijke oogst

16 augustus 2019

Ken je ook zo’n plek, waar je omgeven bent door de natuur? Een plek waar de vogels fluiten, konijnen voor je uit rennen, het gras onder je voeten kriebelt en waar je ook kijkt je steeds weer andere planten ontdekt. Wij nemen je graag mee naar zo’n plek. Bij Ons Buiten zal de bestaande beplanting de komende jaren steeds verder omgevormd worden naar eetbare beplanting. Wellicht heb je in de tuin al eens wat frambozen of bloemen van de daglelie geproefd? Hiermee is al een basis gelegd voor het voedselbos, welke verder uitgebreid zal worden met tal van eetbare bessen, noten en bladen.

Oogsten 

In een voedselbos worden natuurlijke processen benut om de productie te verhogen. Het is namelijk het bos systeem zelf, dat maakt dat voedingsstoffen en mineralen voor planten opneembaar worden. Op deze manier kun je op een schone manier, rijk en gezond voedsel kweken. Wij hebben de juiste expertise in huis gehaald om een productief eetbaar ecosysteem te kunnen creëren. Onze collega’s Jorn en Joël zijn experts en worden ondersteund door landschapsarchitect Jos Willemsen. Heb je een vraag? Spreek het team gerust aan. Wat bijvoorbeeld typerend is voor een voedselbos, is het gebruik van vaste planten. Wanneer de planten geplant zijn, is oogsten de voornaamste activiteit. Laat dit nu precies de bedoeling zijn; genieten van onze gezamenlijke oogst.

Waarom een voedselbos?

Allereerst betekent een voedselbos biodiversiteit. De bodem wordt verrijkt en er ontstaat meer natuurlijke veerkracht als voeding voor het ecosysteem. Naast het feit dat een voedselbos natuurlijk rijkdom biedt, is het ook gewoon great fun! Met behulp van een zoekkaart kun je jouw speurtocht naar vijgen, jostabessen of thijm van start laten gaan. Scharrel je tussendoortje samen of pluk gewoon iets lekkers terwijl je een rondje loopt op het park. De snoepjes groeien hier overal om je heen, hoe leuk is dat! Je vindt de nieuwe zoekkaart op de achterkant van de plattegrond.