Lente Equinox

20 maart 2024

ONS BUITEN is jaarrond open. Dat betekent dat we de jaarcyclus van de natuur heel bewust meemaken en voelen. 

Vandaag, 20 maart, vindt de lente equinox plaats. Op dit moment staat de zon loodrecht op de evenaar en zijn dag en nacht precies even lang. 

Na de winterzonnewende werden de dagen al steeds iets langer en na de lente equinox worden de dagen weer langer dan de nachten. 

En dat zien we ook in de natuur. 

Waar zaden eerst nog ondergronds en voor ons onzichtbaar ontkiemden, steken nu steeds meer prille sprietjes de grond uit. De knoppen vormden zich al aan de bomen, maar de komende tijd zullen we ze steeds meer open zien gaan. De natuur komt nu zichtbaar tot bloei: het is lente! 

We merken zelf dat deze fase in de cyclus van de natuur ook effect op ons heeft. Waar de winter vroeg om loslaten, terugtrekken en zachte yin energie, voelen we nu dat yang het langzaam overneemt. Plannen die we maakten vinden nu een weg naar buiten. Van dromen gaan we steeds meer naar doen. De natuur nodigt ons uit om naar buiten te keren. 

Op de camping zien we ook verschil. De ruimte bij ONS BUITEN vult zich weer met meer beweging en leven. Waar we in de winter vooral campers en caravans zagen, worden de plekken nu ook weer gevuld met tenten en vouwwagens: het kan weer allemaal.

Voel je welkom bij ONS BUITEN.