Veelgestelde vragen

Algemeen

ONS BUITEN is een omgeving voor natuurlijk kamperen, bekend om de gemoedelijke en rustige uitstraling. Het wordt vooral aantrekkelijk ervaren door alleengaanden, stellen, gezinnen met (jonge) kinderen en/of oudere natuurliefhebbers die voor de rust komen.

De ervaring wijst dan ook uit dat (grotere) groepen vaak een overstemmende uitwerking hebben op de rust van de overige gasten en daarmee zelf ook een minder passende ervaring kunnen hebben. 

Concreet betekent het dat jullie welkom zijn mits je geen (geluids)overlast veroorzaakt. 

Ja, en nee. Als onderdeel van de RUST RUIMTE is er een binnenzwembad, dat we heel bewust pool noemen. Het is namelijk bedoeld enkel voor ontspannen oefeningen, zoals baantjes zwemmen en lichte recreatie en spel (dus geen opblaasbanden en bommetjes).

Tijdens de openingsuren van de WELLNESS wordt de pool gebruikt als dompelbad. 

Let op: de temperatuur van de pool is dan ook lager dan van een gemiddeld binnenzwembad en/of zwemparadijs. 

De WELLNESS & POOL zijn onderdeel van de RUST RUIMTE, en daarom uitsluitend voor gasten van ONS BUITEN toegankelijk. Voor de entree heb je dan ook een polsbandje nodig, dat je krijgt bij inchecken. 

Nee, niet bij ONS BUITEN. Natuurlijk zijn niet alle jongeren hetzelfde en willen we jongeren niet allemaal over één kam scheren. Toch hebben we besloten om jongeren die zonder volwassenen op vakantie willen graag door te verwijzen naar een van de collega-parken. We gaan ervan uit dat hun vakantiewensen daar beter tot hun recht zullen kunnen komen. 

Rust en ruimte zijn belangrijke elementen van wat we op ons natuurontwikkelingsterrein te bieden hebben. Vooral ook 's avonds en 's nachts.

De hoofd-boeker van een accomodaties of kampeerplek dient dan ook 21 jaar of ouder te zijn. Daarbij behouden we ons het recht voor om bij twijfel naar de intentie en het doel van het vakantieverblijf te vragen.

Dit doen we om voor alle bezoekers een optimale kampeer-ervaring te kunnen blijven waarborgen. Passend bij ons motto: ‘leven met het ritme van de natuur'. 

ONS BUITEN richt zich op de verdere ontwikkeling van de natuurlijke omgeving en biodiversiteit. De aanwezigheid van (geuren van) huisdieren zou hierbij verstorend kunnen werken. Daarom zijn honden en andere huisdieren op het gehele terrein, in de faciliteiten en in de accommodaties van ONS BUITEN helaas niet toegestaan

Dit geldt ook voor honden en huisdieren van eventuele bezoekers. We doen dit om ruimte te maken voor de (vaak kwetsbare) natuurlijke omgeving. Zo komen er bijvoorbeeld regelmatig reeën, konijnen en bijzondere vogels bij ons op bezoek.

Het annuleren van een boeking is uiteraard altijd mogelijk, maar houd rekening met de kosten die daaraan verbonden zijn. 

ONS BUITEN hanteert hiervoor de standaard HISWA RECRON annuleringsvoorwaarden: 

- meer dan 3 maanden voor gereserveerde datum 15% van de huurprijs 
- binnen 3 tot 2 maanden voor gereserveerde datum 50% van de huurprijs 
- binnen 2 tot 1 maand voor gereserveerde datum 75% van de huurprijs 
- binnen 1 maand voor gereserveerde datum 90% van de huurprijs 
- op de dag van gereserveerde datum 100% van de huurprijs

Zeker, mits de veiligheidseisen in acht worden genomen.

In verband met brandgevaar en de belasting van het milieu is het niet toegestaan een open vuur te maken. Ook niet in vuurkorven, op vuurschalen of in buitenhaarden. 

Het plaatsen van een (kinder)zwembadje is op het gehele terrein van ONS BUITEN om reden van veiligheid en duurzaamheid nadrukkelijk niet toegestaan. Er zijn in de water/modder-speeltuin en de nabijgelegen recreatiegebieden mogelijkheden om ook voor kleine kinderen verkoeling te vinden. 

Ja, er zijn laadpalen bij ONS BUITEN voor elektrische auto's. Kijk op de plattegrond voor de locatie. 

Met de AgriSnellaad app is het mogelijk om veilig en eenvoudig de laadsessie te starten, onderbreken of af te sluiten. Ook staat de actuele prijsinformatie duidelijk in de app weergegeven. Betalen gaat vervolgens in de app via iDEAL, creditcard of PayPal.

WINTERKAMPEREN

Jazeker, ook in de winter zijn de WELLNESS & POOL bij het verblijf inbegrepen. Er kan dus gratis gebruik van gemaakt worden. Let wel: de openingstijden en de routings zijn aangepast aan het ritme van het seizoen. 

Lees er hier meer over. 

Vooral in de nattere wintermaanden is het belangrijk op te letten waar je voertuigen plaatst. Blijf op de (semi)verharde ondergronden om te voorkomen dat de banden in natte grond wegzakken. 

Als er twijfel is over de geschikte plaatsing vraag dan gerust om hulp van een van onze medewerkers. 

Aankomst/Vertrek

Ja, vanaf treinstation Middelburg gaat bus 52 naar Oostkapelle. Raadpleeg www.ns.nl en www.9292.nl voor de actuele vertrektijden. De dichtstbijzijnde bushalte vanaf Ons Buiten is bushalte Dorp te Oostkapelle. Deze halte is 1 minuut lopen vanaf de achteruitgang.

Nee hoor. De naam waarop de reservering staat en/of een reserveringsnummer is voldoende om in te checken. Het is wel handig om de persoonlijke link naar je 'MIJN ONS BUITEN' bij de hand te hebben. Hiermee kun je je ook makkelijk inschrijven voor activiteiten, een fiets huren of extra diensten bijboeken.

Het meebrengen van een aanhanger is geen probleem. Meld het graag vooraf bij de receptie, het ONS BUITEN-team zal de aanhanger na gebruik tijdelijk bij de loods stallen.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je pas later aankomt. Geen probleem. Wanneer de receptie gesloten is, dan kan je een van onze medewerkers bereiken via de intercom. Deze hangt rechts naast de voordeur van de BINNEN RUIMTE.

Verwacht je na 20.00 uur te arriveren, dan zouden we het fijn vinden als je dit van tevoren meldt. Dat kan al bij het boeken van de reservering of telefonisch voor aankomst. Op die manier kunnen we makkelijker rekening houden met je aankomst. 

Na 22.30 is het niet meer mogelijk in te checken. De intercom is dan enkel nog voor noodgevallen beschikbaar en de slagboom enkel nog voor nooddiensten toegankelijk. 

Vanaf 15:00 uur ben je welkom om bij de receptie in de BINNEN RUIMTE in te checken. Je krijgt hier gelijk alle informatie die je nodig hebt. Kom je eerder, neem gerust binnen of op het terras plaats voor een kop koffie, een bagel of wat fris. 

Bezoek

Ja, dagbezoekers zijn uiteraard kosteloos welkom bij ONS BUITEN. Maar meld het graag even bij de receptie in de BINNEN RUIMTE. Dan kunnen we er rekening mee houden i.v.m. de algehele veiligheid en rust. 

Bezoekers kunnen parkeren op het terrein direct tegenover de in-uitrit van het ONS BUITEN. Hier zijn ook oplaadpunten voor elektrische auto's aanwezig.

Op het terrein kunnen auto's voor de slagboom max. 15 minuten parkeren. Bijvoorbeeld voor het ophalen/wegbrengen van gasten. Let er wel op dat het op drukke momenten hier soms moeilijk is om te keren / achteruit te rijden.  

Kamperen

Inchecken is mogelijk vanaf 14:00 uur.

Uitchecken is uiterlijk om 11:30 uur.

Familie en/of vrienden zijn uiteraard welkom op bezoek te komen en eventueel te blijven overnachten. In dat geval vragen je het vooraf bij de receptie te melden. Er geldt een bezoekerstarief van € 6,50 p.p.p.n. plus een toeristenbelasting van € 1,35 p.p.p.n..

Standaard geldt dat er 2 bijzettentjes van maximaal 6m2 geplaatst mogen worden.

Echter geldt dit niet voor een CAMPERPLAATS BASIS. Bij een CAMPER/CARAVANPLAATS  mag maximaal 1 bijzettentje geplaatst worden. 

Bij de afzonderlijke beschrijvingen van elk type accommodatie staan de mogelijkheden vermeld. 

Onder de tent is worteldoek/grondzeil toegestaan. Buiten de voortent (onder de luifel) is slechts tapijtdoek toegestaan. Vraag bij twijfel gerust iemand van het team groenontwikkeling, of in de BINNEN RUIMTE. 

In het boekingsoverzicht staat per type goed aangegeven welke kampeermiddelen zijn toegestaan. Zo zijn er verschillende plaatsen voor verschillende kampeerdoeleinden. Houd daar bij het boeken rekening mee. Bij twijfel is het altijd mogelijk contact op te nemen met de receptie. Zij helpen bij het vinden van de best passende plek. 

Ja, bij goed weer is dit over het algemeen toegestaan. Bij twijfel graag contact opnemen met de receptie. 

Per kampeerplaats is het toegestaan met maximaal 8 personen te verblijven. Let er wel op dat er een beleid is ten aanzien van groepen. Lees er meer over aan het begin van deze pagina, of vraag er naar bij de receptie. 

Gebruik van douches en bad is in alle WASRUIMTES onbeperkt en zonder gebruik van muntjes. We gaan er echter wel vanuit dat iedereen z'n eigen verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van bewust water- energieverbuik. 

In sommige van onze WASRUIMTES staat een openbare koelkast, waar je spullen in kunt bewaren (eigen risico). Let wel, deze koelkasten zijn zonder vriesvak.

Ja, dit water is gewoon leidingwater en dus veilig om te drinken. 

Bij ONS BUITEN worden auto's niet als kampeermiddel toegelaten. (Met als uitzondering een TESLA met kampeerfunctie.) 
Campers, busjes, caravans, vouwwagens en tenten gelden als kampeermiddel. 

Nee, dit is niet toegestaan. Per kampeerplaats is één hoofdkampeermiddel toegestaan. 

Nee, dit mag niet. Vanwege de sfeer op het terrein zijn leegstaande kampeermiddelen niet toegestaan. 

Accommodaties

De uitcheck-tijd is om 10:00 uur. Een dag voor vertrek krijg je een email met een herinnering, handige informatie en de algehele uitcheck procedure.  

 

Zeker, uiteraard ben je bij ons welkom. Afhankelijk van je persoonlijke ADL-niveau zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld bij ONS BUITEN twee HUISJES met rolstoeltoegankelijke badkamers en ook in WASRUIMTE OOST is een badkamer voor andersvaliden aanwezig. 

Vraag de receptie / boekingservice naar de best passende mogelijkheid voor jouw situatie. 

Vrienden en familie zijn natuurlijk welkom. Meld ze vooraf aan bij de receptie in de BINNEN RUIMTE, zo houden we beter overzicht wat betreft de rust en veiligheid voor iedereen. Houd rekening met de touristenbelasting van €2,05 p.p.p.n.

De eind-schoonmaak zit bij de boeking inbegrepen en hoeft dus niet extra bijgeboekt te worden. Heb je extra hulp nodig bij het opruimen en/of het netjes achterlaten van je accommodatie dan is dat in overleg mogelijk. 

De borg die je o.a. betaalt voor een extra sleutel wordt na retour en inspectie na enkele dagen, maar sowieso binnen twee weken teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer.

Na elk verblijf wordt de accommodatie professioneel schoongemaakt. Dat houdt in dat volgens een nauwkeurig opgesteld systeem de ruimte door medewerkers van een erkend bedrijf met extra hygiënische, pro-biotische middelen gereed gemaakt wordt voor de volgende gasten. Deze schoonmaak zit bij de huur inbegrepen. 

Voor de schoonmaak-professionals is het van belang dat zij ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren. Daarom is het gebruikelijk dat gasten hun accommodatie netjes achterlaten. Zoals:

- een lege vaatwasser;
- een lege koelkast;
- lege prullenbakken (afvalscheiding op het GRONDSTOFHOF)
- een aangeveegde vloer;
- afgehaalde bedden;
- omgeving gecontroleerd op zwerfafval;
- alle persoonlijke eigendommen meegenomen (check bijvoorbeeld ook onder het bed en tussen de bank).