Om een veilige hygiëne én een gezond leefklimaat te waarborgen is het gebruik van was- en schoonmaakmiddelen uiteraard noodzakelijk. Voor de verschillende locaties en voor diverse gebruiksmomenten is steeds gekeken naar de best passende keuze op het gebied van waskracht, efficiëntie en economische haalbaarheid. Bovenal wordt bij de selectie rekening gehouden met de impact op mens en milieu.

Er worden daarom geen chemische reinigingsmiddelen gebruikt en waar mogelijk wordt zelfs gebruik gemaakt van biodynamische schoonmaakmiddelen. Deze zijn niet alleen niet-schadelijk, ze dragen met goedaardige micro-organismen actief bij aan een schoner en gezonder omgevingsklimaat. 

ACCOMMODATIES

Bij aankomst staat in de accommodaties een schoonmaakemmertje klaar. Hierin zitten twee hervulbare flesjes met probiotische schoonmaakmiddelen, aangemaakt met krachtige tabletten, wat zorgt voor een CO2-besparing tot wel 99% bij het vervoer. En 100% circulaire microvezeldoekjes, o.a. gemaakt van gerecylede PET-flessen. 

PROBIO TAB SAN
, voor het schoonmaken van sanitair. 
PROBIO TAB MULTI, een allesreiniger.

Deze producten zijn van Greenspeed, een bedrijf waar betrokkenheid, kwaliteit, innovatie en respect voor de omgeving centraal staan. Extra tabs zijn verkrijgbaar in de BINNEN RUIMTE.

Gebruiksaanwijzing voor het hervullen van de flesjes:

1. Vul de Probio Tab Multi Spray met 300 ml water (zie markering op het label)
2. Doseer 1 Probio Tab Multi in de sprayflacon en sluit de fles af met de spraykop
3. Wacht ongeveer 3 minuten tot de tablet volledig is opgelost
4. De spray is klaar voor gebruik

Alle bacteriën die in de Greenspeed Probio Tabs gebruikt worden zijn natuurlijke probiotica. Dit is dus het goede soort bacteriën dat ook in de schoonmaakindustrie steeds vaker ingezet wordt om schadelijke stoffen op een natuurlijke manier op te ruimen. De bacteriën zijn krachtig en effectief bij het schoonmaken en volledig veilig. Zelfs in de keuken, want ze worden ook toegepast in voedingssupplementen. Naast grondige reinigers zijn ze dus ook gezond voor de omgeving en dragen ze bij aan een beter en prettiger huisklimaat.  

FACILITEITEN

Ook de faciliteiten, zoals de WASRUIMTES, BINNEN RUIMTE en andere bedrijfsruimtes worden waar mogelijk schoongemaakt met de producten van Greenspeed.

WASSERETTE

De wasmachines in de WASSERETTE zijn toegerust met een auto-doseringssysteem. Dat betekent dat het niet nodig is om zelf wasmiddelen toe te voegen aan de was. De machines rekenen zelf uit wat de meest efficiënte hoeveelheid wasmiddel is, wat vaak een enorme besparing oplevert en dus minder belastend is voor het milieu. Want al zijn de middelen biologisch afbreekbaar, de productie en het vervoer ervan kosten nog altijd veel energie. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke wasmiddelen van het Britse merk Ideal Manufacturing.

Een bijzonder sympathiek en pionierend merk dat krachtige biologische wasmiddelen produceert volgens deze 12 principes:

Prevent Waste
Functional Economy
Safer Manufacturing
Design Benign Products
Safer Sustainable Builders
Energy Efficiency
Renewable Feedstocks
Reduce Derivatives
Prefer Multifunctional Materials
Ecolabel Biodegradability Criteria
Product Stewardship
Right First Time Manufacture

"NOTHING CHANGES IF NOTHING CHANGES"

Meer over Ideal Manufacturing

SHAMPOO & ZEEP

In de douches van de WELLNESS & POOL en in sommige accommodaties, zoals de BUITEN STUDIO's hangen knijpflacons met shampoo & bodysoap van Eco by Green Culture. Deze biologische 2-in-1 is huidbeschermend en huidvriendelijk. Het wordt in hamonie met de natuur geproduceerd en combineert ingrediënten op basis van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. 

De handzeepdispensers, zoals bijvoorbeeld op de toiletten in de BINNEN RUIMTE, zijn gevuld met Admire BioFoam Soap. Deze milde synbiotische schuimzeep met 100% natuurlijke pre- en probiotica heeft een langdurige werking en geeft bescherming aan de handen.