GRONDSTOFHOF

Afval is pas afval wanneer er niets mee gedaan wordt. Inzameling en scheiding van materialen is een belangrijk begin op weg naar een duurzame wereld. Door slim gebruik van grondstofstromen wordt veel energie bespaard en de verdere disruptie van natuur beperkt.

Daarnaast is het creëren van een positieve impact, bijvoorbeeld door inzaaien, aanplanten en composteren, minstens zo effectief en belangrijk!

SMARTCYCLING

ONS BUITEN zet zich daarom niet alleen in voor goede recycleprogramma’s, maar ook voor de verdere ontwikkeling van samenwerkingen die ervoor zorgen dat elk stukje ‘gebruikt goed’ hier weer toegevoegde waarde zal hebben elders.

We noemen dit SMARTCYCLING, omdat we slim om willen gaan met álle grondstofstromen. Niet alleen door hergebruik (recycling), of door spullen een tweede leven te gunnen (up-cycling), maar ook door te kijken hoe sommige cirkels kleiner gemaakt kunnen worden (bewuste consumptie) en andere cirkels juist doorbroken kunnen worden naar een opwaartse spiraal (bijvoorbeeld met mulchen en bokashi). 

Op het GRONDSTOFHOF staan containers voor het sorteren en deponeren van de diverse verschillende soorten grondstoffen (voorheen 'afval'). 

Lees hier meer over de mogelijkheden tot het inzamelen en deponeren van grondstoffen.