GRAANMOLEN

Bij Molen D'Arke in Oostkapelle kun je zien hoe er graan wordt gemalen. Op hun molen worden zes verschillende soorten graan tot meel gemaakt. Het maalproces is feitelijk nog hetzelfde als eeuwen geleden. Het graan wordt gemalen tussen (basaltlava) molenstenen. Bij dit proces worden de korrels gelijkmatig fijn gewreven. Hiermee blijft de kiem van de korrel behouden wat zorgt voor optimale smaak en bakkwaliteit.

Al het graan wordt nog op windkracht gemalen, er is geen motor om de stenen aan te drijven. Een deel van het gemalen meel wordt gezeefd om bloem te verkrijgen. 

Ook zijn er diverse soorten meel te koop. Allen met hun specifieke eigenschappen en voor verschillende doeleinden te gebruiken. De bakmixen zijn door de mensen van Molen D'Arke zelf samengesteld en gemengd. De toevoegingen, zoals gist, bakpoeder, vruchten en suikers zijn zoveel mogelijk biologisch.

Ook op andere momenten als de wieken draaien is de molen geopend.
Tijdens de openingstijden zijn de meel- en bakproducten verkrijgbaar en is de molen zoveel mogelijk in bedrijf.

Ook verzorgen ze rondleidingen voor kleine groepen of schoolklassen. Hiervoor kunt je het beste contact opnemen met de molenaar. 

http://www.molendarke.nl/


Ruimte in Zeeland