Oostkapelle

Of in het Zeeuws: Oôskappel!

Oostkapelle of in het Zeeuws: Oôskappel.

Geniet overdag van het beroemde Zeeuwse licht en ’s avonds van de donkerste plek van Zeeland! Op heldere nachten kun je zo’n 2000 sterren tellen en zelfs de Melkweg is dan te zien. Oostkapelle is een groen kustdorp, rijk aan historie en natuurschoon. 

  • 5 km schone en brede strand en duinen
  • natuurgebied de Manteling van Walcheren en Oranjezon
  • het knusse dorsphart met de karakteristieke 49m hoge Dorpskerk
  • Kasteel Westhove met Natuurmuseum Terra Maris
  • uitgestrekt platteland met historische boerderijen
  • veel buitenplaatsen

Rust, stilte en vertier, beslotenheid en weidsheid wisselen elkaar af op loop- of fietsafstand. Voel je te gast in de (restanten van) tuinen en parken van buitenplaatsen en geniet van de bijzondere dieren, planten en monumentale bomen. Een ontmoeting met een damhert of ree is meer regel dan uitzondering. Laat je in Oostkapelle inspireren zoals Mondriaan, Toorop en andere kunstenaars deden, toen ze in het nabijgelegen Domburg zaten.

De frisse, gezonde lucht en het vele groen in Oostkapelle nodigen uit tot buiten bewegen en sporten. Hardlopen, paardrijden, wandelen en fietsen. Beklim de kerktoren of loop één van de vier LandGoed Wandelingen! In Oostkapelle worden door het jaar heen activiteiten en evenementen georganiseerd en er is een keuze aan winkels en restaurants, vooral in het dorpshart.

Het dorpshart van Oostkapelle ligt op ca. 3 minuten lopen.


Ruimte in Zeeland